FC TRAPPIST
verslag

Wedstrijdverslag B HSC De Bataaf Zwanenburg door Peter

Zaterdag 22 juni 2024
Sloopwerk
Theo Smit, Peter Pieters, Ingrid Haringa en nog tientallen andere topwielrenners staan in de Wall of Fame van de Halfwegse Sport Club de Bataaf. https://www.bataaf.com/wall-of-fame. Vandaag rijdt onze FC Trappist er een wedstrijd op het tamelijk korte parkoers. Zon en een stevig windje uit het zuid westen. De zomer is vandaag begonnen.
Een groep van acht renners. Afgelopen woensdag avond reden we nog met ruim 30 deelnemers bij de B de langste dag wedstrijd. Is de zaterdag al vol met andere bezigheden of zit de schrik er in bij de B nog in na een vervelende valpartij in de finale?
Vandaag gaan we in ieder geval alle acht veel punten verdienen voor de verschillende klassementen. Maar in een groep van acht kan je je niet goed achter een muurtje van renners verschuilen. Ivo neemt het initiatief en piept er een paar keer tussenuit met een medevluchter. Kijken of er zwakke plekken ziin. Piet en Emiel werken hard om de boel te stutten en we blijven bij elkaar. Als Frans Poels demarreert spring ik met hem mee en rijden voor de groep van zes uit. Dat is t betere sloopwerk. Na een stuk of vijf rondjes hakwerk zien we in de 180 graden bocht dat er een klont renners op komst is. We laten het grove gereedschap even rusten. Ivo, Frans Verhoeven en Emiel Beukenkamp sluiten aan. Met vijf man en nog een half uur te rijden probeer ik met wind-mee de zaak los te wrikken. De groep blijkt taai. Op ruim één ronde voor het einde moet een laatste mokerslag de klus gaan afmaken. Scheurtjes! Haarscheurtjes; Emiel wankelt niet en sluit aan met Paul. Paul pakt zonder slagkracht de kop op het wind tegen stuk. In de laatste bocht naar de finish zijn we weer kompleet maar murw. We rollen met telkens een flinke tussenruimte als logge blokken naar de streep; geen sprint maar een individuele tijdrit van 200 meter.
1. Peter Giljam
2. Emiel Beukenkamp
3. Frans Verhoeven
4. Ivo van Hilvoorde
5. Frans Poels
6. Tim Forrer
7. Piet van Oosten
8. Rudi Krooder